Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

24 november: Openbare les Richard de Brabander

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid | 24 november: Openbare les Richard de Brabander

Op donderdag 24 november houdt Richard de Brabander zijn openbare les over de de rol van sociaal werk in de transitie naar een sirculaire samenleving. Je bent van harte uitgenodigd om de openbare les bij te wonen.

De sociale en economische gevolgen van de klimaatcrisis en de transitie naar een circulaire samenleving raken ons allemaal. Maar het treft kwetsbare groepen in de samenleving extra hard. Waarom? Zij lijden bijvoorbeeld het meest onder de weersextremen door onder andere slechte huisvesting. Daarnaast profiteren juist deze mensen het minst van subsidies die de transitie moeten stimuleren. Het gevolg is een toename van sociale ongelijkheid en onrechtvaardigheid.

Om de transitie naar een circulaire samenleving succesvol te doorlopen, is het essentieel om een maatschappijbreed draagvlak te creëren. Maar hoe zorg je voor draagvlak bij juíst die kwetsbare groepen?

Richard de Brabander, lector Dynamiek van de Stad, pleit voor het daadwerkelijk onder ogen zien van de maatschappelijke verschillen. Hij stelt dat we de wensen en belangen van deze kwetsbare groepen serieus moeten nemen. Met die inzichten is er een kans om de kwaliteit van leven voor deze groepen te verbeteren en climate justice te bevorderen.

Hierin ligt een cruciale rol voor het sociaal werk. Maar hoe kan aan die rol invulling worden gegeven en wat vraagt dat nu en in de toekomst van het sociaal werk? Op die vraag gaat Richard dieper in tijdens zijn lectorale rede.


Details

DatumDonderdag 24 november 2022
Tijdtba
LocatieDebatpodium Arminius 4, Museumpark 3, 3015 CB  Rotterdam 
 Meer informatie en het programma volgt snel, via Lectorale rede Richard de BrabanderDit artikel is onderdeel van:

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.