Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

16 januari: Kenniscafé ''Krachten bundelen voor waardevol ouder worden''

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid | 16 januari: Kenniscafé ''Krachten bundelen voor waardevol ouder worden''

Gepubliceerd op : 18 december 2023

Vitaal op Feijenoord - Krachten bundelen voor waardevol ouder worden

Tijdens dit Kenniscafé delen wij onze ervaringen met het werken vanuit verschillende beroepsperspectieven aan het thema “waardevol ouder worden”. De Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid (Programma Ouderen) en de studenten van de minor Engaging Aging werkten samen met verschillende beroepsgroepen aan het thema. Er zijn verschillende invalshoeken gebruikt, van verpleegkunde tot bedrijfskunde, om aan de slag te gaan met en voor ouderen. Tijdens dit Kenniscafé worden de producten, processen, lessen en de meerwaarde van samenwerken vanuit onze ervaringen gedeeld.

Na een warm welkom starten we met een voorbeeld uit de praktijk. Vervolgens zijn er twee rondes waarin de studenten presenteren wat zij tijdens hun minor gedaan hebben Tot slot geeft de Werkplaats Sociaal Domein toelichting over één van de projecten.

Tijdens de twee rondes kun je kiezen uit vier verschillende presentaties:

Bewegen op Zuid
Wij van Bewegen op Zuid hebben als doel de weerbaarheid en vitaliteit van 50-plussers in Feijenoord te vergroten. Dit doen we aan de hand van het zichtbaar en toegankelijk maken van sport- en beweegactiviteiten in dit gebied. Dit gaat hand in hand met de communicatie tussen hulpverleners, instanties zoals gemeentes en welzijnspartijen, en natuurlijk waar het om gaat: de ouder wordende mens. 

Sociale eenzaamheid in Feijenoord 
Afgelopen weken zijn we bezig geweest bij een ouderen-club op Zuid. Voornamelijk komen deze ouderen van - of hebben ze affiniteit met - de Antillen (Curaçao). Samen met de betrokken ouderen zal er een activiteitenprogramma opgesteld worden, zodat het duidelijk is wat er per week op de woensdag gebeurt. 

Mobiliteit: Afrikaanderplein 
Safe Steps is bezig met een project gericht op de mobiliteit en toegankelijkheid van de Afrikaanderwijk. Er is geconstateerd dat de verkeersveiligheid rondom de Afrikaandermarkt niet optimaal is. Het doel is om samen met betrokken partners een passende oplossing te creëren. Benieuwd naar de geopperde ideeën? Kom dan naar onze presentatie tijdens Het Kenniscafe!

Vrijwillige inzet ouderen 
Samenwerken gebeurt niet alleen met professionals; vrijwilligers die zich inzetten zijn onmisbaar geworden. SWO Spijkenisse doet mee aan het project 'Vrijwillige inzet ouderen' binnen de Werkplaats Sociaal Domein. Hierin wordt gekeken naar de manier van organiseren van vrijwilligers; hoe zorg je voor zingeving voor de ouderen zelf, op welke manier zorg je voor talentontwikkeling en welke meerwaarde heeft dit voor de organisatie?

We nodigen je graag uit voor het Kenniscafé op dinsdag 16 januari 2024!

Datumdinsdag 16 januari 2024
Tijd

Inloop: 13:30 - 14:00

Kenniscafé: 14:00 - 16:00

Borrel: 16:00 - 17:00

Locatie
 

Hogeschool Rotterdam - Locatie Hillevliet

Hillevliet 90 | 3074KD Rotterdam

Meld je hier aan


Dit artikel is onderdeel van:

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.