Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Over ons

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid

Sinds september 2016 is de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid (hierna: Werkplaats) actief onder het centrale en verbindende thema ‘Integraal werken in de wijk, een lerende aanpak’.

Deze Werkplaats is één van de vijftien Werkplaatsen Sociaal Domein in Nederland.

De Werkplaats is een doorstart van de WMO werkplaats (2013-2016) met een regionale én inhoudelijke verbreding: maatschappelijke ondersteuning, jeugd en participatie. De Werkplaats is een regionaal samenwerkingsverband waarin verschillende partners samen werken aan maatschappelijke vraagstukken: onderzoeks- en onderwijsinstellingen, gemeenten, partners in zorg- en welzijn, sociaal ondernemers, bewoners en cliënten.

De Werkplaats zit dicht op de uitvoeringspraktijk. Ondersteuning, onderzoek, ontwikkeling en onderwijs in cocreatie zijn belangrijke ingrediënten voor het doen slagen van de onderlinge samenwerking. Dit gebeurt in leeromgevingen zoals leerkringenwerkgroepen en werkteams en door het organiseren van activiteiten zoals workshops en kenniscafés. Een belangrijk doel van de deelnemers aan de Werkplaats is in regionaal verband te leren van elkaar en te komen tot meerwaarde voor de verschillende doelgroepen, waaronder sociaal professionals, beleidsmakers, docenten en bewoners.

Op dit moment zitten de projectteams 2023-2026 midden in de uitvoeringsfase. Je kunt meer informatie over de huidige projecten vinden op de pagina Projectteams 2023-2026

Bekijk alle artikelen

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.