Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Landelijk

Landelijke werkplaatsen

Er is veel tijd geïnvesteerd in het opzetten van nieuwe lokale regelingen, instituties en wijkteams. Nu komt het aan op de transformatie oftewel de alledaagse uitvoering en de concrete ondersteuning om zo het ‘dragend vermogen’ van de samenleving te vergroten en te versterken. Dit werken aan het dragend vermogen van de civil society, door relaties tussen burgers te bevorderen, biedt nieuwe kansen. 

De regionale Werkplaatsen Sociaal Domein, opvolgers van de Wmo-werkplaatsen, starten in 2016 met de organisatie van brede samenwerkingsverbanden tussen lectoraten, hogescholen, gemeenten en organisaties. De Werkplaatsen Sociaal Domein zijn verbreed naar het hele sociale domein van maatschappelijke ondersteuning, jeugd en participatie. De werkplaatsen werken samen op verschillende terreinen en thema's. De voorgangers waren van 2009 tot en met 2015 actief, onder de nieuwe naam kennen de werkplaatsen een looptijd tot en met 2022.

De Werkplaatsen Sociaal Domein bepalen samen met regionale partners en netwerken de regionale agenda voor kennisontwikkeling op het sociale domein voor de komende drie jaar. Ze werken met gemeenten als medetrekkers aan onderzoek, ontwikkeling, onderwijs en ondersteuning om antwoord te bieden op regionale vraagstukken in het brede sociale domein. Er zijn 15 regionale werkplaatsen in Nederland. 

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.