Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Landelijk

Werkplaatsen Sociaal Domein

Er is veel tijd geïnvesteerd in het opzetten van nieuwe lokale regelingen, instituties en wijkteams. Nu komt het aan op de transformatie oftewel de alledaagse uitvoering en de concrete ondersteuning om zo het ‘dragend vermogen’ van de samenleving te vergroten en te versterken. Dit werken aan het dragend vermogen van de civil society, door relaties tussen burgers te bevorderen, biedt nieuwe kansen. 

De regionale Werkplaatsen Sociaal Domein, opvolgers van de Wmo-werkplaatsen, startten in 2016 met de organisatie van brede samenwerkingsverbanden tussen lectoraten, hogescholen, gemeenten en organisaties. De Werkplaatsen Sociaal Domein zijn verbreed naar het hele sociale domein van maatschappelijke ondersteuning, jeugd en participatie. De werkplaatsen werken samen op verschillende terreinen en thema's. De voorgangers waren van 2009 tot en met 2015 actief, onder de nieuwe naam kennen de Werkplaatsen een looptijd tot en met 2022.

De 15 regionale Werkplaatsen Sociaal Domein zijn verspreid over heel Nederland. Elke Werkplaats bestaat uit een samenwerkingsverband tussen hogescholen, zorg- en welzijnsinstellingen, gemeenten en vaak ook cliëntenorganisaties en kennisinstellingen. Samen bepalen en voeren zij een regionale kennis- en ontwikkelagenda uit om vraagstukken in het sociale domein te verbeteren. Elke agenda heeft zijn eigen regionale karakter en kleur. Naast de regionale agenda werken de Werkplaatsen gezamenlijk aan een aantal landelijke thema’s. Er zijn 15 Werkplaatsen Sociaal Domein.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.