Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Aan de slag met de Doorbraakmethode

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid | Aan de slag met de Doorbraakmethode

Gepubliceerd op : 21 januari 2021

Donderdag 21 januari vond het tweede online kenniscafé plaats van de Werkplaats, in samenwerking met het Instituut voor Publieke Waarden.

Met een interactief programma werd door deelnemers uit het hele land kennisgemaakt met de Doorbraakmethode van het Instituut voor Publieke Waarden.

Na een korte inleiding door lector Guido Walraven (Hogeschool Inholland) lichtte het werkteam haar missie toe. In het werkteam werken DOCK, CVD, Enver, Antes, Sociale Dienst Drechtsteden, Gemeente Rotterdam en beide hogescholen aan een betere, duurzame en complementaire samenwerking rondom multiproblematiek. Centraal in deze zoektocht staat het leveren van maatwerk, passend bij de leefwereld van het gezin. De Doorbraakmethode is een voorbeeld om te komen tot het bieden van maatwerk.

Manuel van der Hoek en Marieke Dengerink van Instituut voor Publieke Waarden namen iedereen mee in de opgaven waar we voor staan, de bestaans(on)zekerheid die professionals uitdagen en hoe te komen van willekeur naar maatwerk. Wijkcoach Rick Hallers deelde ervaringen met de Doorbraakmethode in de Almelose praktijk. Vervolgens is in twee 'Casuskraaksessies' aan de slag gegaan met een casus uit de dagelijkse praktijk.

In de plenaire afsluiting werd, met gebruik van een digitaal Jamboard, duidelijk dat veel aanwezigen graag aan de slag willen gaan met de Doorbraakmethode!


Dit artikel is onderdeel van:

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.