Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Armoede, een complexe puzzel

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid | Armoede, een complexe puzzel

Gepubliceerd op : 14 oktober 2021

Het werkteam deelt regelmatig hun expertise en draagt hiermee een steentje bij aan het verspreiden van kennis en ervaringen op het gebied van armoede en schulden. Woensdag 13 oktober hebben enkele werkteamleden workshops gegeven op het symposium Armoede, een complexe puzzel. Een symposium waarop Stefan van Hees, van het Rotterdams wijktheater, zorgde voor verbinding met de leefwereld van een moeder die in armoede leeft en dagelijks deurwaarders ontwijkt. 

In Nederland groeit één op de twaalf kinderen op in armoede, in Rotterdam één op de vijf. In het kader van de Wereldarmoededag werd op woensdag 13 oktober door Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland en de Werkplaats een symposium georganiseerd. Aankomende professionals, ervaren professionals, docenten en onderzoekers komen met een deel uit een drieluik van het Rotterdams Wijktheater meteen in de leefwereld van een moeder en dat raakt de aanwezigen. Stefan legt uit dat hij als theatermaker op deze wijze de leefwereld zichtbaar maakt. ‘’Armoede is een groot maatschappelijk probleem, wat vanuit alle kanten uit de samenleving opgepakt kan worden” en zo draag ik mijn steentje bij.

Vanuit verschillende werkteams hebben werkteamleden workshops gegeven op het symposium. Lees verder op de site van het Kenniscentrum Talentontwikkeling van Hogschool Rotterdam.


Dit artikel is onderdeel van:

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.