Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

​Wat heb jij als sociaal professional nodig om meer ruimte te creëren voor vakmanschap?

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid | ​Wat heb jij als sociaal professional nodig om meer ruimte te creëren voor vakmanschap?

Gepubliceerd op : 14 april 2023

Wat heb jij als sociaal professional nodig om meer ruimte te creëren voor vakmanschap? Deze vraag stond vandaag centraal in deel 2 van de interactieve training ‘Aan de knoppen van de eigen professionele ruimte’. Namens werkteam Multiproblematiek van de Werkplaats ZHZ stonden Mirjam Karsten en Jaap van den Bosch voor wijkteam Lombardijen.

Het was een inspirerende ochtend. Door de knoppen-tool krijgen professionals zicht op hun vakmanschap en schrijven ze direct op wat er nodig is om te veranderen.  De training geeft inzicht in alle kaders die het handelen van de professionals bepalen en ook hoe zij creatief met die kaders kunnen omgaan. Zo ontstaat bewustwording van de discretionaire ruimte en de mogelijkheid politiserend te handelen. Positieve reacties over de interactie, de spelvorm en de invloed die je hebt: het levert écht wat op voor het dagelijkse werk. 

De training wordt aangepast n.a.v. de evaluatie en is daarna beschikbaar voor andere wijkteams en organisaties binnen het sociaal domein. Meer info of op de hoogte blijven? Laat het ons weten info@werkplaatssociaaldomein.nl.


Dit artikel is onderdeel van:

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.