Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Blog: Ik-Denk-Aan-Jou

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid | Blog: Ik-Denk-Aan-Jou

Gepubliceerd op : 26 januari 2022

Gisteren spraken wij Adinda (alias in verband met privacy), een 71-jarige mevrouw uit Rotterdam. Adinda komt oorspronkelijk uit Indonesië. Door een niet volledig AOW leeft zij rond de armoedegrens.

Adinda kan rondkomen, maar vraag niet hoe. Ze draagt dagelijks twee lagen kleding over elkaar, omdat de verwarming niet aan staat. Daarnaast heeft ze nog allerlei "trucjes", om maar zo min mogelijk energie te verbruiken. Ze vertelde hierover: "Ik doe gewoon twee broeken en truien over elkaar aan. Ik heb één keer een extra energierekening van 900 euro moeten betalen, dat wil ik nooit meer.." Adinda is positief en zoekt ook in de supermarkt altijd naar de goedkoopste oplossing, maar voelt elke dag de stress of ze genoeg budget heeft om de maand rond te komen. Adinda is één van de mensen, die de komende weken een Ik-Denk-Aan-Jou steunpakketje ontvangt. In het pakketje zitten onder andere twee Boodschappenkaarten, waarmee de ontvangers zelf wat boodschappen kunnen kopen bij supermarkt en drogist. We steken hen, samen met lokale hulporganisaties, een hart onder de riem, maar kijken vanuit Stichting Armoedefonds ook of er meer structurele hulp kan worden geboden.

Dagelijks komen verschillende werkteamleden van Armoede en schulden van de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid mensen tegen die het (soms al jaren) net volhouden. Soms weten ze het niet, maar ontdekken ze dat er ook aan hen gedacht wordt door een onverwacht Ik-Denk-Aan-Jou steunpakketje.

Dit kleine verhaal geeft een inkijkje achter een van de vele voordeuren die normaal niet geopend worden, maar waar we, door het vertrouwen in een van de werkteamleden, wel naar binnen mochten.

Lees meer op de website van Stichting Armoedefonds


Irene Verspeek,
medewerker Fondsenwerving & Communicatie Stichting Armoedefonds


Dit artikel is onderdeel van:

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.