Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Eindbundel ‘Senioren sterker maken: geen woorden maar daden’

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid | Eindbundel ‘Senioren sterker maken: geen woorden maar daden’

Gepubliceerd op : 03 oktober 2023

De komende jaren neemt in de regio Rijnmond en Drechtsteden het aantal senioren niet alleen flink toe, zij worden ook ouder. In het ZonMW-project ‘Senioren sterker maken: fysiek en sociaal’ werkten partijen uit verschillende domeinen samen aan het versterken en verder ontwikkelen van een integrale en preventieve aanpak gericht op vitaal, gezond en betekenisvol ouder worden. We deden dit in Dordrecht, Papendrecht, Rotterdam en Vlaardingen. In deze gemeenten is veel energie gestoken in drie samenhangende trajecten: inzetten van erkende interventies voor senioren rondom bewegen en ontmoeten, samenwerken en samen leren binnen én tussen gemeenten, en senioren actief betrekken.

Samen met professionals en senioren zijn veel projecten geïnitieerd. In de eindbundel ‘Senioren sterker maken: geen woorden maar daden’, samengesteld door Marielle van Ooijen en Richard de Brabander, zijn deze projecten en achterliggende thema`s in beeld gebracht. Letterlijk en door de verhalen van beleidsmedewerkers, professionals in de uitvoering en betrokken senioren. Op deze manier delen we graag de opgedane kennis en ervaring van bijna vijf jaar ‘Senioren sterker maken: fysiek en sociaal’.

Het project Senioren sterken maken is nu afgerond, maar een deel van de betrokken partijen zet het werk voort binnen de Werkplaats. In de periode 2023-2025 gaan wij aan de slag met het Programma Ondersteuning Langer Thuiswonende Ouderen.


Download de eindbundel hier


Dit artikel is onderdeel van:

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.