Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Handreiking workshop over financiële opvoeding en financieel gedrag voor studenten en jongeren

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid | Handreiking workshop over financiële opvoeding en financieel gedrag voor studenten en jongeren

Gepubliceerd op : 14 februari 2022

Hoe krijg je zicht op preventief handelen ter voorkoming van schulden? En wat zijn de mogelijkheden hiervoor? Het werkteam Armoede en schulden van de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid richtte zich op deze vraag en ontwikkelde een handreiking!

Tijdens het symposium armoede een complexe puzzel is vanuit het werkteam een workshop verzorgd over “financiële opvoeding en financieel gedrag voor studenten en  andere jongeren”.   Afke Theunissen en Raphael Dollart (beiden betrokken als docent-onderzoeker bij het werkteam Armoede en schulden van de werkplaats) hebben samen met Tom Boxman van stichting Buurtwerk Rotterdam de workshop gegeven. De basis van de workshop is het onderzoek ‘heb je money voor Dior’ door Theunissen, Dorrenboom, Abbas, Palabiyik, Westerhuis (2020).

Het enthousiasme over de workshop was zo groot dat er is besloten om deze naar een handreiking om te zetten zodat deze in het onderwijs en ook op andere plekken zelfstandig gebruikt kan worden. Hiermee wil het werkteam een bijdrage leveren aan het vergroten van bewustzijn onder jongeren ter voorkoming van schulden.

Download hier de handreiking

De handreiking is ook als bewerkbaar document beschikbaar via info@werkplaatssociaaldomeinzhz.nl


Dit artikel is onderdeel van:

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.