Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Handvatten voor een succesvolle interventie voor senioren

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid | Handvatten voor een succesvolle interventie voor senioren

Gepubliceerd op : 31 maart 2022

Een succesvolle interventie is niet vanzelfsprekend en veelal een proces van vallen en opstaan. Vaak worden enkel de succesverhalen gedeeld en de faalmomenten lijken we het liefst voor onszelf te houden. Terwijl juist van deze momenten veel kan worden geleerd. 

In het regionale project 'Senioren sterker maken: fysiek en sociaal' staat vitaal ouder worden centraal en wordt gezocht naar effectieve interventies. In dit project, van netwerkorganisatie Genero, speelt de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid een actieve rol. Op 16 februari 2022 is vanuit het project een kennisatelier georganiseerd waarin de successen én uitdagingen van verschillende interventies werden gedeeld. Samen met senioren, professionals en beleidsmakers is op zoek gegaan naar de (rand)voorwaarden van een succesvolle interventie voor senioren. Daarbij werden valkuilen en mislukkingen niet geschuwd, want daar kunnen we misschien wel het meeste van leren.

De bevindingen, ervaringen en ideeën van de deelnemers zijn verzameld in een tool met daarin handvatten voor een succesvolle interventie. De tool is HIER te vinden!Dit artikel is onderdeel van:

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.