Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Kenniscafe Jeugdwet en Jeugdrecht

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid | Kenniscafe Jeugdwet en Jeugdrecht

Gepubliceerd op : 20 april 2017

Maandag 3 april is het eerste kenniscafé georganiseerd over het onderdeel Jeugd; de Jeugdwet en Jeugdrecht. Deze kennisbijeenkomst werd verzorgd door Jorn Woudstra, docent Sociaal Juridische Dienstverlening en HBO Rechten op de Hogeschool Inholland.

In dit interactieve college is uitvoerig stil gestaan bij de overgang van jeugdzorg naar jeugdhulp, de beweging van dwang naar drang en bij verantwoordelijkheden die met de transitie naar gemeenten zijn overgeheveld. Ook werden begripsdefinities niet geschuwd, zoals de begrippen 'jeugd' en ‘privacy’. Mede dankzij bevlogen reacties uit de zaal zijn knelpunten besproken die zich momenteel in de dagelijkse praktijk voordoen. Rode lijn hierin vormde de verschillen tussen gemeenten die leiden tot opmerkelijke situaties, bijvoorbeeld wanneer ouders van een kind in verschillende gemeenten (komen te) wonen. De gehele presentatie is HIER terug te lezen.

Voor meer informatie over het Jeugdrecht of andere vragen kun je Jorn Woudstra mailen.

In het volgende actualiteitencollege staat de Participatiewet centraal. Dit college zal plaats vinden op 29 mei op de Hogeschool Rotterdam.


Dit artikel is onderdeel van:

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.