Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Meer ontmoeting en minder moeten voor wijkteams

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid | Meer ontmoeting en minder moeten voor wijkteams

Gepubliceerd op : 28 mei 2018

Meer ont-moeten blijkt noodzakelijk om te doen wat nodig is in de transformatie. Buiten de lijntjes kunnen, durven en mogen kleuren, soms protocollen en procedures tijdelijk loslaten of geheel aanpassen. Dit is één van de vele opbrengsten van de werkgroep ‘Doorontwikkeling wijkteams’, gebundeld is de publicatie ‘Ruimte voor ont-moeting’.

Het ontbreekt doorgaans niet aan goede wil, inzet en leervermogen, maar veel wijkteams bevinden zich nog altijd in een lerende en experimenterende fase. Eén van de werkgroepen van de Werkplaats heeft langs de zeven principes van transformatieleren gewerkt aan de doorontwikkeling van de wijkteams. In de bundel wordt verslag gedaan van het leerproces en de leerervaringen van de werkgroep, waarbij er aandacht is voor hóe en wát er met elkaar is geleerd. De opbrengsten van de uitwisselingsbijeenkomsten vormen hierbij een leerrijke ‘kijk in de keuken’ van de variëteit aan wijkteams in de regio Zuid-Holland Zuid. De bundel sluit af met aanbevelingen voor praktijk en beleid én een drietal praktische opbrengsten om in je eigen wijkteam mee aan de slag te gaan.

Eén van de conclusies, het belang van ontmoeting als succesfactor, krijgt inmiddels navolging door het werkteam Platform Ontmoeting & Innovatie. Dit werkteam richt zich op het organiseren van contacten tussen bewoners, sociaal professionals in de uitvoering en beleidsprofessionals.


Dit artikel is onderdeel van:

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.