Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Scootmobiel pilot van start!

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid | Scootmobiel pilot van start!

Gepubliceerd op : 01 februari 2022

Rondom het centrale vraagstuk 'Wat werkt in de praktijk om preventie in het sociale en gezondheidsdomein te versterken?' richt het werkteam Gezond-sociaal Werkplaats zich op integrale en interprofessionele samenwerking. Een samenwerking waarin verschillende disciplines elkaar beter leren kennen, leren waarderen en vertrouwen krijgen in elkaars vakgebied. Vanuit deze gedachte start het werkteam begin 2022 een pilot naar de uitgifte van de scootmobiel.

Op basis van het verkennende onderzoek en vanuit de behoefte uit de brede regio is een pilot gestart in maar liefst negen verschillende gemeenten: in Albrandswaard, Barendrecht, Capelle a/d IJssel, Dordrecht, Maassluis, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen. Ondanks de vele verschillen tussen gemeenten in de uitvoering van de Wmo speelt in iedere regio dit vraagstuk. De centrale onderzoeksvraag luidt: Op welke wijze kunnen Wmo-consulenten/adviseurs in gesprek met cliënten breder uitvragen door bewegen en leefstijl mee te nemen in het gesprek, passend bij het lokale aanbod en de wensen van de doelgroep?

De pilot loopt één jaar en loopt van februari 2022 tot februari 2023. De pilot wordt uitgevoerd door docentonderzoekers, afstudeeronderzoek van een student social work en zowel tweedejaars als vierdejaarsstudenten van onder andere de opleidingen hbo-v, ergotherapie, fysiotherapie en social work. Het werkteam fungeert gedurende de pilot als klankbordgroep en opdrachtgever. De pilot biedt gemeenten en Wmo-aanbieders handvatten om vooruit te komen en preventief werken verder vorm te geven.


Dit artikel is onderdeel van:

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.