Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Studenten aan de slag bij de Werkplaats (deel 1)

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid | Studenten aan de slag bij de Werkplaats (deel 1)

Gepubliceerd op : 21 november 2018

Rachida Balhadj, vierdejaars studente aan Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan Hogeschool Inholland doet bij het Werkteam Veerkracht en Verbondenheid onderzoek naar eenzaamheid onder jongeren.

"Ik ben Rachida Balhadj, vierde jaar studente aan de Hogeschool Inholland te Rotterdam. Ik volg de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Op dit moment ben ik bezig met mijn minor het profiel Jeugd. Mijn keuze voor deze doelgroep heeft te maken met het feit dat er veel problematieken/vraagstukken zijn over de doelgroep. Ik heb in mijn derde studiejaar stagegelopen bij het Zuid-West College in Den Haag. Ik bood als zorgbegeleider begeleiding aan kwetsbare jongeren in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar. Ik ben geïnspireerd door de doelgroep, waardoor ik mezelf heb kunnen ontplooien als toekomstige maatschappelijk werker.

Naast dat ik bezig met mijn minor, houd ik ook mij bezig met het vraagstuk over de eenzaamheid onder jongvolwassen. Dit is een actueel problematiek binnen de jongeren. In deze vraagstuk lijkt het mij interessant om te onderzoeken; ‘’Op welke manier kunnen de Marokkaanse jongeren in de leeftijd van 17 tot 23 jaar in Den Haag gestimuleerd worden om eenzaamheid te voorkomen’’.  Mijn doel met dit onderzoek is om de taboe onder de Marokkaanse gemeenschap (jongeren zowel dame als heer) te doorbreken, zodat het probleem opgelost wordt. Daarnaast wil ik inventariseren wat de mogelijkheden zijn om dit probleem  onder de Marokkaanse jongeren te voorkomen.

In het werkteam wordt er veel besproken over het vraagstuk eenzaamheid onder jongvolwassen. Ik ervaar dit als een prettige samenwerking, want elk collega wisselt zijn/of haar ideeën uit m.b.t het vraagstuk. Doordat het werkteam druk bezig is met het organiseren voor het project Blue Monday, leer ik als maatschappelijk werker in opleiding. Hoe ik in samenwerking met andere een project kan opzetten. Tot slot, hoop ik binnen het werkteam nog meer te leren in de toekomende tijd."


Dit artikel is onderdeel van:

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.