Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Studenten aan de slag bij de Werkplaats (deel 3)

Gepubliceerd op : 21 november 2018

Michelle van Triet is studente Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aaan Hogeschool Rotterdam en zal afstudeeronderzoek doen naar eenzaamheid onder jongeren in Holy.

"Ik ben Michelle van Triet, 25 jaar, studente Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Hogeschool te Rotterdam. Tevens ben ik fulltime werkzaam als persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg bij Stichting Zuidwester.  

Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar en ben ik aan het afstuderen. De focus ligt nu vooral op het opstellen van het onderzoeksplan waarbij de nadruk ligt op "verbondenheid en veerkracht" onder jongeren in de leeftijd van achttien tot zevenentwintig jaar. Er zal onderzoek worden gedaan naar de mate waarin het gevoel van eenzaamheid aanwezig is bij de jongeren in Vlaardingen, in het bijzonder in de wijk Holy. 
Vragen die hiernaast aan bod komen zijn: Welke soorten eenzaamheid zijn er? Hoe uit deze eenzaamheid zich en waaraan is eenzaamheid te herkennen? Welke behoeften hebben de eenzame jongeren en welke handreikingen worden er vanuit de gemeente geboden om in deze behoefte te kunnen voorzien? 

Het onderzoek zal bestaan uit het afnemen van interviews en deskresearch en heeft een kwantitatief karakter. Het gaat hierbij namelijk vooral om het in kaart brengen van de omvang van de problematiek en de behoeften van de jongeren. Met gebruik van deze informatie kan het wijkteam passende interventies uitvoeren en toetsen aan de bruikbaarheid in de praktijk. 

Het Werkteam zie ik als een mix van mensen met veel kennis en passie voor het domein gezondheid en welzijn. Ik verwacht veel kennis en bruikbare informatie te kunnen vergaren voor het onderzoek, maar ook voor mijn eigen ontwikkeling. Ik hoop dan ook in de volgende bijeenkomsten zelf een waardevolle bijdrage te kunnen leveren."


Dit artikel is onderdeel van:

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.