Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Verslag kenniscafé "De frisse blik van ervaringsdeskundigheid. Gebruik jij die al?"

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid | Verslag kenniscafé

Gepubliceerd op : 01 juni 2023

In dit Kenniscafé deelden aanwezigen mooie ervaringsverhalen met elkaar en elkaars (nieuwe) praktijkinzichten. In een interactieve vorm (training) creëerden ervaringsdeskundigen Boy Zandbergen en Dennis van Eck van Onzichtbaar Rotterdam een intieme, levendige sfeer van openheid, eerlijkheid én veiligheid. Boy en Dennis spoorden de deelnemers aan hun werk door de blik van een ervaringsdeskundige te benaderen. 

"Hoe draag ik bij aan het systeem?" en "Welke impact heeft mijn werk op mensen in kwetsbare situaties?"

Door het kiezen van een belevingsgerichte vragen en stellingen, werden de aanwezigen - bestaande uit ervaringsdeskundigen en professionals uit het werkveld, gemeente en onderwijs -  verrast door de verhalen en geconfronteerd met hun eigen vooroordelen. Hopelijk blijft deze bijeenkomst vragen oproepen, die een een verhoogde betrokkenheid tot gevolg hebben. 

Hoe de impact op de financiële gezondheid door life-events positief kan worden beïnvloed, werd aan de hand van de bewustwordingstool  "Praatplaat "Preventie bij Life-events" besproken. 

De bijeenkomst werd afgesloten met een live column van Laura van Dolron. Deze kun je volledig lezen (ca. 5 min) of hier een fragment beluisteren.

"Niet verzwaard door schuld maar verrijkt door de wetenschap dat onze pijn onze rijkdom is…als we er samen maar naar durven kijken…" - Laura van Doldron

Blog Catelijne Akkermans `In contact over verborgen armoede´


Dit artikel is onderdeel van:

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.