Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

"Breed kijken vanuit integraliteit om te zorgen dat we gezonder worden en blijven"

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid |

Gepubliceerd op : 17 juli 2020

Vanuit de gemeente Rotterdam zijn Monique Liet en Marije Poot lid van het werkteam 'gezond-sociaal'. Met Monique gaan we in gesprek over Gezond010, het netwerk waaraan zij verbonden zijn.

Het Preventieakkoord
“Gezond010 is een netwerk Een netwerk, van onderop waarbij iedereen eigenaar is en zijn steentje bijdraagt om de Rotterdammers vitaal en gezond te houden”, vertelt Monique. De partners van Gezond010 hebben in 2019 het Preventieakkoord opgesteld. Als inleiding schetst ze hoe dit akkoord tot stand is gekomen en dat er een gedeeld eigenaarschap is. Verschillende werkgroepen hebben hierin ruimte voor eigen invulling. “Want dat is wat het akkoord doet; activeren van partijen in de stad, waarbij de hoofdlijnen staan en iedereen de oproep voelt hieraan bij te dragen.” Monique benadrukt dat dit netwerk breed gedragen is. Hierin ziet ze dan ook een succesfactor als het gaat om het verbinden en versterken tussen gezond en sociaal.

Meer lezen? Klik dan hier voor het hele gesprek!


Rondom het centrale vraagstuk ‘Wat werkt in de praktijk om preventie in het sociale en gezondheidsdomein te versterken?’ werkt een werkteam de komende jaren aan vernieuwende verbindingen tussen gezondheid en sociaal domein. Dit gesprek vormt het vierde deel in een serie van vijf gesprekken in onze zoektocht naar een nieuwe balans tussen gezond en sociaal in de regio.

 

 


Dit artikel is onderdeel van:

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.