Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Docentonderzoeker Marielle Hobbelen deelt inzichten met de Gemeenteraad Dordrecht

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid | Docentonderzoeker Marielle Hobbelen deelt inzichten met de Gemeenteraad Dordrecht

Gepubliceerd op : 15 mei 2024

''Afgelopen dinsdag mocht ik de Gemeenteraad Dordrecht vertellen over het onderzoek ‘Vroegsignalering’ dat Werkplaats Sociaal Domein Zuid Holland Zuid uitvoert onder andere in de wijk Sterrenburg in samenwerking met Lab Positieve Gezondheid. 

Uit de resultaten volgt dat ouderen vragen om het inzetten op het ondersteunen om met waardigheid zichzelf (weer) te kunnen zijn en dat maakt zingeving en mee kunnen doen de kern van een wijkaanpak. Het vraagt om maatwerk, waarbij rekening gehouden wordt met de drijfveren en het levensverhaal van ouderen en daarmee om een holistische (=domeinoverstijgende) samenwerking tussen ouderen en mantelzorger, familie, wijkbewoners, informele en formele partners, waarbij de oudere zelf de regie heeft. 

De aanwezige ouderen vertelden over hoe hun inzet voor de wijk bijdraagt aan het ervaren van betekenis te zijn voor zichzelf maar ook voor de wijk waarin ze wonen. Als boodschap gaven ze aan de Gemeenteraad Dordrecht mee dat met de uitkomsten aan de slag gegaan moet worden. En dat gaan we doen: komende donderdag volgt een bijeenkomst met ouderen en partners in de wijk Sterrenburg om vervolg te geven.

Mooi dat de Gemeenteraad -ondanks het weer- komt luisteren naar activiteiten in de wijk die ertoe doen voor bewoners!''

Wil je graag meer weten over het project Vroegsignalering? Of ben je benieuwd naar onze andere projecten? Kijk dan snel op de pagina Projectteams 2023-2026


Dit artikel is onderdeel van:

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.