Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuwe werkteams in 2020

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid | Nieuwe werkteams in 2020

Gepubliceerd op : 31 januari 2020

De Werkplaats gaat een nieuwe periode in. In 2019 zijn door directe Werkplaats-partners de contouren geschetst voor een nieuw programma en de thema's geformuleerd voor 2020-2022. Momenteel zijn drie werkteams in oprichting om het programma uit te voeren. Zij gaan de komende jaren met de drie thema’s aan de slag in de regio.

In 2019 is een ontwikkelteam, bestaande uit directe Werkplaats-partners, aan de slag gegaan met de contouren voor het programma voor 2020-2022. In dit jaar is veel voorbereidingswerk verzet, zijn nieuwe partijen aangesloten en is er voorgesorteerd op de periode 2020-2022 van de Werkplaats. De drie geformuleerde thema's zijn:

  1. Verbinding tussen gezondheid en sociaal domein
  2. Armoede en schulden
  3. Vernieuwing van integrale aanpak bij multiproblematiek

De komende jaren gaan drie werkteams aan de slag met deze drie thema's. Aan het thema 'Verbinding tussen gezondheid en sociaal domein' is inmiddels een werkteam gestart, bestaande uit professionals uit beleid, praktijk en onderwijs van verschillende gemeenten. Rondom het centrale vraagstuk 'Wat werkt in de praktijk om preventie in het sociale en gezondheidsdomein te versterken?' richt het werkteam zich de komende jaren op vernieuwende verbindingen tussen gezondheid en sociaal domein. De thema's 'armoede en schulden' en 'multiproblematiek' zijn voorlopig samengevoegd en concretiseren de komende maanden elk hun eigen werkteam, werkwijze en leervragen. Uitgangspunten zijn het beter toerusten van bewoners met schulden en in armoede, hun veerkracht versterken, komen tot een vernieuwende integrale aanpak bij multiproblematiek en zichtbaar maken wat preventief werkt.

Op 2 april presenteren de nieuwe werkteams zich op de kick-off bijeenkomst van de Werkplaats!


Dit artikel is onderdeel van:

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.