Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Start schooljaar 2021-2022

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid | Start schooljaar 2021-2022

Gepubliceerd op : 06 september 2021

De Werkplaats vervolgt dit schooljaar de samenwerking met het uitstroomprofiel Welzijn en Samenleving van de opleiding Social Work van Hogeschool Rotterdam. Ditmaal voor zowel de deeltijd- als de voltijdstudenten. Even als vorig jaar verzorgden verschillende  samenwerkende partners van de Werkplaats de aftrap op school, gevolgd door een stadswandeling langs verschillende ontmoetingsplekken.

De aftrap werd verzorgd door de nieuwe lectoren Erna Hooghiemstra en Richard de Brabander. Na een toelichting op de activiteiten en drie thema's van de Werkplaats, werden de opdracht voor de studenten toegelicht. In deze toelichting ging David ter Avest in op de betekenis van plekken en het belang van ruimte maken voor ontmoeting. Hier gingen de vragen dan ook over waarmee de studenten de stad in gingen. Welke informele of 'schaduwplekken' ben je tegenkomen? Welke rol deze en andere ontmoetingsplekken in het (sociaal) beleid moeten krijgen of innemen? En welke kennis en houding vragen deze plekken van de professional?

De studenten zijn onder langs geweest bij het CVD, de Leeszaal West en Studio Delfshaven/Zorgvrijstaat. Met dank aan de medewerking, verhalen en ervaringen van onder andere Madelon Stoele, Sherita Thakoerdat, Joke van der Zwaard, Anja Kroes en Coos Gunneweg!


Dit artikel is onderdeel van:

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.