Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Een ander gesprek

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid | Een ander gesprek

Gepubliceerd op : 16 februari 2023

Woensdag 25 januari jl. vonden de eindpresentaties plaats van de minor 'Gezond meedoen door Sport en Bewegen' van Hogeschool Rotterdam. In opdracht van het werkteam Gezond-sociaal zijn, net als in 2020, studenten van verschillende opleidingen aan de slag met een vraagstuk vanuit de Werkplaats. Het vraagstuk richtte zich op handvatten voor een ander gesprek voor Wmo-consulenten, als onderdeel van de de brede pilot van de Werkplaats over de aanvraag van de scootmobiel. Begin 2022 hebben tweedejaars studenten een nulmeting uitgevoerd en samen met tien Wmo-consulenten uit de regio de huidige situatie van de aanvraag in kaart gebracht. De minorstudenten zijn verder gegaan met deze bevindingen en hebben samen met de Wmo-consulenten gesprekstools ontwikkeld, getest en geëvalueerd.

"Het praktijkgericht onderzoek heeft ons geleerd om de competentie onderzoeker te ontwikkelen en vaardigheden toe te passen in de praktijk," vertelt Lotte Kurpershoek, studente fysiotherapie. Zij is een van de studenten die onderzoek heeft gedaan en actief heeft meegedacht met de Wmo-consulenten samen over een toekomstig aanvraaggesprek. viel Lotte op "dat Wmo-consulenten geen vaste lijst hanteren en de regels omtrent het verlenen van een scootmobiel erg uiteen lopen in de regio". Op basis van de verschillen en behoeften zijn gesprekstools én overzichtslijsten ontwikkeld die door de betrokken gemeenten en uitvoeringsorganisaties kunnen worden doorontwikkeld.

De eindproducten van deze minorstudenten (Sanne, Lotte, Jamie, Rico, Jonathan en Arina) vormen een belangrijk en waardevol onderdeel van de pilot. De pilot wordt naar verwachting maart 2023 afgerond.


Dit artikel is onderdeel van:

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.