Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Werkteam Multiproblematiek

Werkteam Multiproblematiek

Het werkteam Integrale samenwerking bij Multiproblematiek zoekt op systematische wijze naar wat belemmert en wat werkt om tot integrale samenwerking bij multiproblematiek te komen. De eerste stap is om gezamenlijk vanuit casusbesprekingen te analyseren welke feitelijke én ervaren belemmeringen en werkzame factoren er zijn in complexe casussen met multiproblematiek.

Het werkteam bestaat uit professionals van het Centrum voor Dienstverlening, Dock, verschillende afdelingen van de gemeente Rotterdam, Enver, MEE Rotterdam, Antes én docent-onderzoekers van Hogeschool Inholland en Hogeschool Rotterdam.

2020

Medio 2020 heeft het werkteam gewerkt aan het uitwerken van een gezamenlijke opgave. De eerste stap is om gezamenlijk vanuit casusbesprekingen te analyseren welke feitelijke én ervaren belemmeringen en werkzame factoren er zijn in complexe casussen met multiproblematiek.

2021

In januari heeft het werkteam een eerste kenniscafé georganiseerd, in samenwerking met het Instituut voor Publieke Waarden. Centraal thema was de door hen ontwikkelde 'Doobraakmethode'. Het verslag van het kenniscafé is hier te lezen.

Docentonderzoeker Jaap van den Bosch van Hogeschool Inholland is verbonden aan het werkteam. In zijn blog beziet hij multiproblematiek vanuit de filosofie. Zijn blog is hier te lezen.

Eind november organiseerde het werkteam een tweede kenniscafé. In dit kenniscafé stond werken in de Rotterdamse wijkteams centraal. Het verslag van het kenniscafé is hier te lezen.

Interesse in of meer weten over de werkteams?

Contact ons

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.